GRONINGEN - De stroomstoring in Groningen is opgelost. Netbeheerder Enexis zegt dat alle huishoudens en bedrijven weer stroom hebben of snel krijgen.

Volgens de brandweer ontstond de storing na een explosie in een schakelstation in de Bornholmstraat. De brand die daarbij ontstond, is onder controle.

Er raakten wel twee monteurs van Enexis gewond bij die explosie. Zij waren bezig met onderhoudswerkzaamheden aan het schakelstation. Een van hen is met brandwonden naar een ziekenhuis gebracht.

Onder meer verkeerslichten, bruggen en andere openbare voorzieningen waren buiten gebruik, zo meldde de meldkamer Noord-Nederland.

Een aantal scholen was door de stroomstoring genoodzaakt de leerlingen naar huis te sturen en de deur te sluiten. Eén van de bruggen stond open toen de storing optrad en kon pas weer dicht toen de stroom terug was.

Ontruimd

Het Noorderpoortcollege aan de Pop Dijkemaweg in Groningen is maandagochtend  ontruimd vanwege de stroomstoring.

Er was brand in een serverruimte op de eerste verdieping, zo zei een woordvoerster van de brandweer. Het noodaggregaat zou zijn aangeslagen zonder dat de koeling naar behoren functioneerde.

In de school was sprake van hevige rookontwikkeling.

Stroomstoring Groningen