DEN HAAG - Justitie heeft 22 jaar gevangenisstraf geëist tegen Tamer K., omdat hij verantwoordelijk zou zijn voor een dubbele moord in Spijkenisse in 2006.

Bij het gerechtshof in Den Haag vroeg de aanklager vrijdag in het hoger beroep van deze zaak om eveneens 22 jaar celstraf voor Saïd K.

Bij de rechtbank in Rotterdam vroeg justitie nog levenslang voor Tamer K., maar die kwam uiteindelijk tot vrijspraak.

De rechtbank vond dat er geen overtuigend bewijs was dat hij in de woning was. Saïd K. verklaarde eerder dat Tamer hem dwong mee te gaan naar de woning. Hij kreeg toen 15 jaar cel.

Woning

De schietpartij vond plaats in een woning aan de Ristervoorde in Spijkenisse, waarschijnlijk op 26 mei. Enkele dagen later werden de stoffelijke overschotten van twee mannen gevonden. Een 46-jarige Colombiaan kreeg meteen nadat hij de deur had geopend een fataal schot door zijn hoofd.

Het tweede slachtoffer, de 55-jarige bewoner van het huis, liep eerst een schampschot op en werd later door zijn hoofd geschote

De aanleiding van de schietpartij zou een ruzie over drugs zijn geweest. Volgens justitie gingen beide verdachten naar het huis om een partij cocaïne met een waarde van 100.000 euro op te eisen.