ROTTERDAM - De politie in Rotterdam heeft in 3 weken tijd 260 reacties gekregen op een website die is geopend in een poging de vermiste Monika Tanova terug te vinden.

Dat liet de politie woensdag weten.

De site www.helpmonikavinden.nl blijft na de geplande maand nog drie weken langer online. Volgens de politie geven de vele reacties aanleiding daartoe.

De politie startte de vernieuwde zoektocht naar Tanova, die ruim 1,5 jaar geleden verdween, en maakte het dossier over haar openbaar. De politie wil van burgers dat ze meekijken en scenario’s aandragen.

Afspraak

De destijds 25-jarige Tanova sprak 30 december 2010 om 15.30 uur met haar partner af maar kwam nooit aan op de afgesproken plek. Tanova is die dag rond 09.00 uur voor het laatst gezien bij het Rotterdamse metrostation Slinge. Ze verkocht op Plein 1953 regelmatig de Zelfkrant, een soort straatkrant.

De gouden tip zit vooralsnog niet bij de reacties. Ook uit gesprekken die opnieuw gehouden zijn met personen uit de omgeving van Monika, is geen nieuwe informatie naar voren gekomen.

Gezien

Wel menen veel mensen de vrouw elders in het land te hebben gezien, als verkoopster van de Zelfkrant voor een andere supermarkt of ergens in de prostitutie.

De locaties zijn verspreid over het hele land. Met de hulp van andere politiekorpsen worden al deze locaties bezocht om te kijken of het hier daadwerkelijk om de vermiste vrouw gaat.