UTRECHT - Ruim 2000 huishoudens in de Utrechtse wijk Zuilen zaten woensdagmorgen zonder stroom. 

Netbeheerder Stedin heeft de elektriciteit omgeleid en noodaggregaten geplaatst. Toch hadden ook 's middags nog ongeveer zevenhonderd huishoudens in de straten rond het Julianapark geen elektriciteit, laat een woordvoerder weten.

De stroom viel rond 10.30 uur uit door rioolwerkzaamheden aan de Blauwkapelseweg in het oosten van de stad. Om 11.30 uur was de storing in Zuilen-Noord gedeeltelijk opgelost. De omgeving van het Julianapark in de wijk Elinkwijk zat echter rond 15.30 uur nog zonder stroom.

Een locatie van de Hogeschool Utrecht werd ontruimd vanwege de stroomstoring. Op de school wordt met chemicaliën gewerkt en door de storing werkten de afzuigkappen van de zuurkasten niet meer.

Veel bedrijven bereiden een schadeclaim voor, meldt RTV Utrecht. Zo denkt een supermarkt twintigduizend euro te zijn misgelopen.

Stedin is in mei de campagne 'License to dig' gestart, die is bedoeld om gravers bewust te maken van het belang van zorgvuldig werken. Een derde van alle stroomstoringen ontstaat door graafschade.