AMSTERDAM - De politie in Haren heeft afgelopen vrijdag veel problemen gehad met de communicatieapparatuur.

Politiemensen hadden de nodige moeite om adequaat te reageren op de uitgebroken rellen, zo zou blijken uit gesprekken die het Dagblad van het Noorden voerde met betrokkenen.

Ook de communicatie tussen leidinggevenden onderling verliep moeizaam.

Op de avond van het uit de hand gelopen Project X-feest liet het commmunicatiesysteem C2000 de agenten in de steek door overbelasting. Ook met de eigen Blackberry-telefoons konden de politiemensen zelden goed communiceren.

De opgeroepen ME-ers en arrestatieteams die vrijdagavond en nacht in actie kwamen konden slechts moeizaam communiceren met de commandopost. ME-ers verklaarden tegenover de krant dat zij aan voorbijgangers de weg moesten vragen.

Korpschef Oscar Dros van de regio Groningen liet dinsdagavond in de uitzending van Pauw en Witteman weten dat C2000 kortstondig overbelast is geweest. "Dat duurde echter maar even. Van technische problemen was verder geen sprake."

Het is niet voor het eerst dat het communicatiesysteem overbelast raakt. C2000 faalde onder meer eerder na de crash met het Turkish Airlines-toestel in februari 2009.

Klik op tijdlijn, de zijkant van het scherm of de pijltjestoets om naar de volgende dia te gaan.

Klik hier voor een grote versie. - (c)NU.nl/Jerry Vermanen