WASPIK - De verkeerspolitie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag schoten gelost bij een achtervolging op de A27.

Volgens een woordvoerder zagen agenten ter hoogte van Noordeloos een auto met hoge snelheid richting Gorinchem rijden. De auto had een Frans kenteken.

Ondanks meerdere stoptekens stopte de bestuurder niet. De auto reed op de politie-agenten in, waarop zij waarschuwingsschoten losten. Ook na de schoten reed de auto door. Bij Oosterhout keerde de bestuurder en reed hij tegen de rijrichting in.

De auto werd teruggevonden middenin het dorp Waspik. Met behulp van een politiehelikopter en een warmtebeeldcamera is 2 uur naar de bestuurder van de auto gezocht, maar hij werd niet aangetroffen. Rond 4.00 uur werd de zoekactie gestaakt.

Een rijstrook bij Oosterhout werd enige tijd afgesloten vanwege het politieonderzoek.

Later die ochtend zagen weggebruikers een langzaam rijdende Franse auto over de vluchtstrook van de A27 rijden. De bestuurder leek iets te zoeken. Vanwege de gebeurtenissen eerder die nacht, heeft de politie de inzittenden van de auto aangehouden.

De politie heeft bovendien zelf gezocht langs de snelweg ter hoogte van Noordeloos. Een vrachtwagenchauffeur tipte dat er mogelijk voorwerpen uit de vluchtende Franse auto zijn gegooid. Er zijn inderdaad voorwerpen gevonden die mogelijk afkomstig zijn van de vluchtende auto.