DIESSEN - Een 37-jarige man is dinsdagochtend in Diessen (Brabant) overleden na een vechtpartij met de bewoners van het huis waar hij aan het inbreken was.

De inbreker werd rond half vier 's nachts betrapt door de bewoners van een huis aan de Rijtseweg. Daarbij ontstond een vechtpartij.

Toen agenten bij het huis aankwamen, was de man buiten bewustzijn. Hij is ter plekke gereanimeerd, maar overleed kort na aankomst in een ziekenhuis.

Ook de bewoners raakten gewond. Het gaat om een man en een vrouw. Ze zijn in het ziekenhuis aan hun verwondingen behandeld en zijn vervolgens naar het politiebureau overgebracht voor verhoor.

Verdachten

Volgens de politie zijn de bewoners niet gearresteerd, wel worden ze beschouwd als verdachten. In en rond de woning wordt forensisch onderzoek verricht. De politie houdt er rekening mee dat de inbreker uit was op dure vogels in een volière.

Er is de laatste tijd veel ingebroken in de buurt, vertelde een politiewoordvoerder. Op basis van verklaringen van buurtbewoners sluit de politie niet uit dat er dinsdagochtend nog een tweede inbreker bij was.