DODEWAARD - De dood van twee mannen in 2009 was mogelijk niet het gevolg van een ongeluk, maar van opzet. 

De politie heeft aanwijzingen dat het tweetal op de snelweg A15 ter hoogte van Dodewaard van de weg is gereden, waardoor hun auto op de kop in de sloot langs de snelweg terecht kwam. De mannen overleden ter plaatse.

Dat heeft de politie dinsdag laten weten. In het televisieprogramma Opsporing Verzocht wordt dinsdagavond aandacht besteed aan de nieuwe informatie.

Het 19-jarige en het 21-jarige slachtoffer waren een avond uit geweest in Arnhem. Toen zij niet meer thuis kwamen, reden buren de route die zij hoogstwaarschijnlijk vanuit Arnhem zouden hebben gereden. Deze buren troffen de auto aan. De politie ging tot nu toe uit van een ongeluk, waardoor de wagen over de kop was geslagen.

Geruchten

De geruchtenstroom over de dood van de mannen uit Ingen en Eck en Wiel bleef aanhouden. Toen het Openbaar Ministerie in Arnhem een brief van een familielid van een van de slachtoffers kreeg met daarin gedetailleerde informatie over wat er zou zijn gebeurd, is besloten de zaak te heropenen, aldus een woordvoerder van de politie.

Het verhaal gaat dat de 21-jarige man uit Eck en Wiel een ex-vriendin bleef lastigvallen. Daarom zouden anderen hem een lesje hebben willen leren, wat mogelijk de dood van het tweetal tot gevolg heeft gehad.

Wroeging

De politie wil iedereen spreken die de beide mannen heeft gekend of die met vrienden van hen omging, zegt de woordvoerder. Mogelijk zijn er ook mensen die in de loop van de tijd wroeging hebben gekregen. Vorige week is op en bij de A15 een reconstructie van het incident opgenomen, die op televisie is te zien.