AMSTERDAM - De koninklijke familie beleeft dinsdag een moeilijke dag. Prins Friso, die sinds half februari in coma ligt, wordt 44 jaar.

Het is zijn eerste verjaardag sinds het ski-ongeluk afgelopen winter. Naar verluidt gaan zijn vrouw Mabel, koningin Beatrix en enkele andere leden van het Koninklijk Huis dinsdag bij hem op bezoek.

Friso werd in februari tijdens een skitocht in Lech bedolven onder een lawine. Hij liep door zuurstofgebrek hersenschade op. Hij ligt sinds maart in een ziekenhuis in Londen.

De kans dat Friso ooit nog bijkomt is volgens deskundigen onwaarschijnlijk. Zijn toestand is al maanden onveranderd. Wel heeft hij zich licht bewogen toen Mabel hem onlangs kuste. Dat onthulde Desmond Tutu, een vriend van Mabel, vrijdag in College Tour.

Prins Willem-Alexander liet tijdens een fotosessie in de zomer weten dat er sinds de diagnose in Innsbruck geen verandering is opgetreden in de toestand van zijn broer. De kroonprins herhaalde die boodschap dinsdag tijdens de uitreiking van de eerste kinderpostzegels (video).

Zodra er verandering optreedt, zal de Rijksvoorlichtingsdienst dat naar buiten brengen.

Alles over de situatie van prins Friso in ons dossier