VENRAY - Het noorden van de provincie Limburg en aangrenzende delen van Noord-Brabant hebben in de nacht van zondag op maandag een paar uur zonder stroom gezeten.

De storing begon om 3.30 uur in een gebied ten noorden van Venray en was rond 5.30 uur weer verholpen. Dat meldde de brandweer. Volgens energiebedrijf Enexis ging het in totaal om 38.000 getroffen aansluitingen.

In sommige plaatsen viel de straatverlichting uit, evenals stoplichten. Een ziekenhuis in Venray en enkele verzorgingshuizen schakelden over op noodstroom, aldus de brandweer.

Ook het gsm-verkeer ondervond plaatselijk hinder. Volgens de brandweer heeft de stroomuitval niet tot incidenten geleid.

Pompen

Hier en daar waren er nog tot 7 uur problemen met de watervoorziening, omdat pompen moesten worden gereset.

Enexis zegt dat in het getroffen gebied plaatsen liggen als Gennep, Boxmeer, Cuijk, Mook en Middelaar en Mill en Sint Hubert. Volgens het bedrijf duurde de storing van 3.11 tot 4.42 uur.

Stroombeheerder Tennet onderzoekt de oorzaak van de storing, waarbij drie elektriciteitsstations uitvielen. Er zou sprake zijn van blikseminslag, maar Tennet kan daar nog niks over zeggen, aldus een woordvoerder.