WINSUM - Het lot van de vermiste Jolanda Meijer blijft vooralsnog onduidelijk. De driedaagse zoektocht van de politie naar haar lichaam in Winsum heeft niets opgeleverd.

Dat liet de politie woensdag weten. De politie en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) zochten bij twee boerderijen in het Groningse Winsum en haalde drie gierkelders leeg.

De inhoud daarvan, vele honderden kubieke meters mest, is minutieus onderzocht op menselijke resten. Er werden wel botjes gevonden, maar die bleken van dieren.

Ook werd een grondradar ingezet. Daarmee is een betonnen vloer in een van de boerderijen onderzocht, om uit te zoeken of het lichaam van de in 1998 verdwenen straatprostituee daar werd verborgen. Ook dat heeft niets opgeleverd.

Veehouder

De boerderijen waren in de jaren 90 eigendom van een veehouder en -handelaar die veelvuldig straatprostituees in Groningen bezocht en thuis ontving, onder wie de aan drugs verslaafde Jolanda Meijer.

Zij is voor het laatst op 7 februari 1998 gezien; daarna is ze spoorloos verdwenen. De man is officieel geen verdachte.

Volgens de politie is er nu een einde gemaakt aan het al jaren gaande gerucht dat het lichaam van Jolanda Meijer in een gierkelder in Winsum zou zijn verborgen.

Tips

Naar aanleiding van de opgravingen zijn bij de politie ongeveer 15 tips binnengekomen over het lot van de vrouw.

Volgens een woordvoerster van de politie zijn enkele daarvan al eerder voorbij gekomen, maar zitten er mogelijk ook nieuwe aanwijzingen tussen. Alle tips worden in ieder geval opnieuw nagetrokken, zo meldde zij woensdagavond.