ARNHEM - De 15-jarige jongen die twee weken geleden werd veroordeeld voor de moord op de Arnhemse Joyce ‘Winsie’ Hau, legt zich neer bij zijn straf.

 Volgens zijn advocaat tekent Jinhua K. geen hoger beroep aan tegen de 1 jaar celstraf en 3 jaar jeugd-tbs, waarvan 1 jaar voorwaardelijk.

K., die destijds 14 jaar was, zou de moord hebben gepleegd in opdracht van Polly, Winsies voormalige hartsvriendin en haar vriendje Wesley.

Polly zou Winsie uit de weg willen hebben, omdat het meisje over haar zou hebben geroddeld, onder meer op Facebook. K. zei zelf dat de twee hem onder druk hebben gezet en dat hij niet anders kon dan de opdracht uitvoeren. Advocaat Sylvia Hoek wilde niet zeggen waarom is afgezien van een hoger beroep.

Jinhua K. reisde op 14 januari vanuit Capelle aan den IJssel af naar het huis in Arnhem waar Winsie woonde. Hij belde aan en vroeg het broertje van Winsie of hij haar kon spreken. K. zou voor hij haar in haar hals en gezicht stak, nog hebben gezegd dat hij dit moest doen.

Opdracht

De rechtbank benadrukte 2 weken geleden dat K. zijn slachtoffer niet kende, maar in opdracht van anderen handelde. De jongen heeft weinig gezegd over de aanleiding voor de moord of over zijn motieven. Volgens een psycholoog en een psychiater zijn er al problemen met Jinhua sinds hij op de basisschool zit.

De zaken tegen Polly en Wesley worden later behandeld.