STROE - De man die dinsdag dood in zijn auto werd gevonden in de middenberm van de snelweg A1 bij Stroe, blijkt een 40-jarige man uit Deventer te zijn. Dat bleek na sectie, zo meldde de politie zaterdag.

De man is in de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 september overleden aan ernstig hersenletsel. De politie gaat ervan uit dat er geen sprake is van een misdrijf, maar van een noodlottig ongeval. Hoe dat ongeval precies kon gebeuren is niet duidelijk. Daar doet de politie nog onderzoek naar.

De identiteit van het slachtoffer bleef lang onbekend, omdat de man geen identiteitspapieren bij zich had. De man werd bij toeval ontdekt in de met bomen en struiken begroeide berm door een vrachtwagenchauffeur, toen die in zijn achteruitkijkspiegel keek.

In de nacht waarin de man blijkt te zijn verongelukt belde een vrouw de politie, omdat zij op de A1 een auto met hoge snelheid had zien rijden. Daarna zag ze wat vonken. Agenten en Rijkswaterstaat zijn toen meteen gaan kijken, aldus de politie, maar konden niets vinden.