ROTTERDAM - De rechtbank in Rotterdam heeft woensdag bepaald dat Hells Angel Harrie S. twee weken het huis van bewaring uit mag, wegens persoonlijke omstandigheden.

S. zit daar al een jaar in voorarrest, als verdachte in een omvangrijke afpersings- en witwaszaak. De rechtbank nam het besluit op een tussentijdse zitting in de zaak.

Volgens de verdenkingen heeft S. samen met onder anderen Donald en Michel G. de afgelopen jaren diverse slachtoffers voor meer dan 10 miljoen euro afgeperst. Justitie verkeert sinds enige maanden in een conflict met een belangrijke beschermde getuige, Remko van L.

'Welletjes'

Bram Moszkowicz, advocaat van S., meldde dat zijn cliënt is vrijgelaten omdat deze al bijna een jaar vastzit, voornamelijk op basis van verklaringen van Van L. ''De getuige is niet bereid bij de rechter nader te verklaren. Het is nu wel welletjes.''

De rechter probeert volgens de raadsman nog met een bevel tot medebrenging de getuige binnen twee weken naar de rechtbank in Rotterdam te krijgen. Lukt dat niet, dan zal de advocaat opnieuw de hechtenis van S. aan de orde stellen.