DEN HAAG - Getuige Rob van H. blijft erbij dat Ron P. aan hem heeft bekend dat hij verantwoordelijk is voor de dood van Anneke van der Stap.

Dinsdag vertelde de getuige, die P. kent uit het huis van bewaring, aan de rechtbank in Den Haag dat P. tegen hem heeft verteld dat hij de 22-jarige studente uit Rijswijk heeft gewurgd.

Van H. kwam al met het verhaal over een bekentenis toen P. 2 jaar geleden terecht stond voor de moord op Christel Ambrosius (de Puttense moordzaak).

Onder ede

P.'s advocaat Ruud van Boom noemt het verhaal over de wurging van Anneke een 'kletsverhaal', omdat de getuige eerder onder ede heeft verklaard dat P. het niet met zoveel woorden over wurging heeft gehad.

P. is in de Puttense moordzaak veroordeeld tot 18 jaar cel. In de zaak Anneke van de Stap spreekt de officier van justitie woensdag de strafeis uit.

Jaagpad

Van H. vertelde de rechtbank dinsdag ook dat P. zou hebben verteld dat hij een tijdje met Anneke in zijn busje zou hebben rondgereden en haar uiteindelijk ergens in de bosjes heeft gedumpt. Hij zou Anneke niet hebben verkracht.

Het lichaam van de jonge vrouw werd gevonden op 22 juli 2005, in de bosjes aan het Jaagpad in Rijswijk. Anneke was toen 11 dagen vermist. Hoe ze precies is omgekomen, is niet duidelijk geworden.