DEN HAAG - Bij een botsing tussen twee trams in de buurt van station Hollands Spoor in Den Haag zijn dinsdagmorgen 36 gewonden gevallen.

Dat meldt vervoersbedrijf HTM. Een tram botste achter op een ander, zo blijkt uit informatie van politie en brandweer. Tot de gewonden behoort ook de bestuurder van de achterste tram, maar hij is aanspreekbaar.

Er is niemand zwaargewond geraakt. Vier gewonden zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Behalve ambulances brachten ook bussen van de HTM gewonden naar het ziekenhuis. Veel passagiers hebben verwondingen aan het gezicht.

In de tram die achter op de ander botste, vielen de meeste gewonden. Beide trams zaten redelijk vol. De aanrijding gebeurde op de kruising van de Jacob Catsstraat en de Parallelweg.

De voorkant van tram 11 is flink beschadigd, evenals de achterkant van tram 9, waar 11 tegenaan is gebotst.

Beelden van vlak na de aanrijding:

Oorzaak

Het ongeluk gebeurde rond 09.45 uur. De oorzaak van de aanrijding is niet bekend. De trams staan nog ter plaatse voor onderzoek.

De trams hebben geen automatische beveiliging, zoals sensoren of een dodemansknop in geval een botsing dreigt. De aanrijding vond plaats op een recht stuk trambaan.

Locatie van de aanrijding:


Grotere kaart weergeven

Tramlijnen

Het tramverkeer langs de Parallelweg komt weer op gang meldt HTM.  Het reguliere tramverkeer kan weer gebruikt maken van het spoor. Een afzetting die werd ingesteld, is inmiddels weer opgeheven.