AMSTERDAM - Door een brandmelding hebben er maandagmiddag opnieuw korte tijd geen treinen gereden rond Schiphol. Het treinverkeer komt rond 17.30 uur weer op gang.

Dat meldt een woordvoerder van spoorbeheerder Prorail. Hij is blij dat er 'adequaat' is gehandeld door de hulpdiensten. Maandagochtend lag het treinverkeer daar ook al een uur stil.

Reizigers kunnen volgens Prorail nog enige tijd hinder ondervinden van de verstoring. Het treinverkeer rijdt naar verwachting rond 18.30 uur volgens schema.

Een woordvoerster van de brandweer Kennemerland laat aan NU.nl weten dat er geen sprake is van brand. Ze vermoedt dat de werkzaamheden van het weekend er iets mee te maken kunnen hebben.

Rooklucht

Volgens een woordvoerder van de spoorwegpolitie heeft een machinist een rooklucht geroken. Uit voorzorg zijn de tunnels afgesloten. In tegenstelling tot maandagochtend wordt het station nu niet ontruimd.

Toen was er ook sprake van een loos alarm. Een machinist meende rook te hebben gezien in de tunnel, maar dat bleek om opwaaiend stof te gaan dat daar was beland na de werkzaamheden.

Alarmsysteem

Naar aanleiding van die melding gaat Prorail bekijken of de afstelling van de rookmelders in de Schipholtunnel anders moet. Mogelijk komt er een nieuw alarmsysteem, meldde Het Parool maandag.