NIJMEGEN - De 59-jarige politieman die zondag dood werd gevonden in zijn woning in Kekerdom, was hoofd van de recherche van district Tweestromenland Jan Petter.

Dat heeft de politie gemeld. Tweestromenland is een van de districten van de regiopolitie Gelderland-Zuid. De districtsrecherche werkt vanuit het politiebureau in Wijchen.

Tot 2009 was Petter teamchef in Groesbeek, eveneens deel van het district Tweestromenland. In zijn vrije tijd werkte de man als voetbaltrainer bij verschillende clubs in de omgeving van Nijmegen.

Het regiokorps Gelderland-Zuid is onderverdeeld in drie districten. Behalve Tweestromenland zijn dat Stad Nijmegen en De Waarden (Betuwe en Bommeler-, Culemborger- en Tielerwaard).

Condoleance

Bij alle bureaus van het regiokorps hangt maandag de vlag halfstok, zei een woordvoerster maandag. Op intranet is een condoleanceregister geopend.

De politieman werkte al heel lang bij het korps en was bij velen bekend. ''Er hangt hier een bedrukte sfeer. Het is een dubbele schok: er is een bij velen bekende collega om het leven gekomen en dan blijkt dat hij als leidinggevend rechercheur een hennepkwekerij in huis had'', aldus de woordvoerster.

De korpsleiding in Nijmegen wil de nagedachtenis aan de politieman gescheiden houden van het rechercheonderzoek, dat door het regiokorps Gelderland-Midden in Arnhem wordt gedaan.

Of er een korpsbrede herdenking voor de overleden rechercheur komt, is nog niet bekend. Of hij met korpseer wordt begraven, is in eerste instantie aan zijn nabestaanden, zegt de zegsvrouw van de politie.

Onderzoek

De politie doorzoekt maandag een huis in het Gelderse Millingen aan de Rijn.

Een politiewoordvoerder bevestigde dat de zoekactie in Millingen verband houdt met het onderzoek in Kekerdom, maar wilde er verder nog niks over zeggen.

In Kekerdom zijn zondag de politieman, een vrouw en nog een man dood aangetroffen. Het onderzoek in en bij de woning aan de Weverstraat in Kekerdom gaat maandag verder.

 Kekerdom, Gelderland:


Grotere kaart weergeven

Drie doden gevonden in Kekerdom

© ANP
© ANP
© ANP
© ANP
Schrikken van het nieuws uit Kekerdom vandaag .. © NU.nl/Janna v E
KEKERDOM/MILLINGEN In een woning aan de Weverstraat in Kekerdom zijn zondagochtend drie doden gevonden. Zij werden door een buurtbewoner aangetroffen, omdat die een kijkje ging nemen omdat de hond van de bewoner zich erg onrustig en vreemd gedroeg. De straten rondom de woning werden met lint afgezet en de politie heeft uitgebreid onderzoek gedaan. Ook een politiehelikopter heeft de omgeving vanuit de lucht geobserveerd. Een van de slachtoffers is een politieman van het korps Gelderland-Zuid. De agent is volgens een buurtbewoner de bewoner van het huis. De twee anderen zouden een man en een vrouw zijn uit Millingen aan de Rijn. De politie heeft de hele zondagmiddag onderzoek gedaan in de woning van de Millingenaren. In de woning van de Kekerdomse politieman is een hennepkwekerij aangetroffen. Het lijkt erop dat het gaat om een conflict in de relationele sfeer. De politie van Gelderland-Midden doet het onderzoek in de zaak omdat het korps waar de agent werkte dat niet mag doen. Nadere bijzonderheden zijn nog niet bekendgemaakt. Foto: Onderzoek op de plaats delict. © NU.nl/Erik Hell
KEKERDOM/MILLINGEN In een woning aan de Weverstraat in Kekerdom zijn zondagochtend drie doden gevonden. Zij werden door een buurtbewoner aangetroffen, omdat die een kijkje ging nemen omdat de hond van de bewoner zich erg onrustig en vreemd gedroeg. De straten rondom de woning werden met lint afgezet en de politie heeft uitgebreid onderzoek gedaan. Ook een politiehelikopter heeft de omgeving vanuit de lucht geobserveerd. Een van de slachtoffers is een politieman van het korps Gelderland-Zuid. De agent is volgens een buurtbewoner de bewoner van het huis. De twee anderen zouden een man en een vrouw zijn uit Millingen aan de Rijn. De politie heeft de hele zondagmiddag onderzoek gedaan in de woning van de Millingenaren. In de woning van de Kekerdomse politieman is een hennepkwekerij aangetroffen. Het lijkt erop dat het gaat om een conflict in de relationele sfeer. De politie van Gelderland-Midden doet het onderzoek in de zaak omdat het korps waar de agent werkte dat niet mag doen. Nadere bijzonderheden zijn nog niet bekendgemaakt. Foto: forensisch onderzoek bij de Kekerdomse woning. © NU.nl/Erik Hell
KEKERDOM/MILLINGEN In een woning aan de Weverstraat in Kekerdom zijn zondagochtend drie doden gevonden. Zij werden door een buurtbewoner aangetroffen, omdat die een kijkje ging nemen omdat de hond van de bewoner zich erg onrustig en vreemd gedroeg. De straten rondom de woning werden met lint afgezet en de politie heeft uitgebreid onderzoek gedaan. Ook een politiehelikopter heeft de omgeving vanuit de lucht geobserveerd. Een van de slachtoffers is een politieman van het korps Gelderland-Zuid. De agent is volgens een buurtbewoner de bewoner van het huis. De twee anderen zouden een man en een vrouw zijn uit Millingen aan de Rijn. De politie heeft de hele zondagmiddag onderzoek gedaan in de woning van de Millingenaren. In de woning van de Kekerdomse politieman is een hennepkwekerij aangetroffen. Het lijkt erop dat het gaat om een conflict in de relationele sfeer. De politie van Gelderland-Midden doet het onderzoek in de zaak omdat het korps waar de agent werkte dat niet mag doen. Nadere bijzonderheden zijn nog niet bekendgemaakt. Foto: uitgebreid politieonderzoek bij de Kekerdomse woning en op de achtergrond de politiehelicopter op de dijk. © NU.nl/Erik Hell