AMSTERDAM - In een woning in het Gelderse Kekerdom zijn drie doden aangetroffen. Dat meldt de politie.

De omgeving rond het huis is afgezet.

Een van de slachtoffers is een 59-jarige agent zo heeft de politie laten weten. De functie van de man is volgens een politiewoordvoerder voor zover nu bekend echter "niet relevant voor dit drama".

Over de identiteit van de andere twee slachtoffers kan de politie nog geen mededelingen doen, behalve dat het om een man en een vrouw gaat. Volgens buurtbewoners gaat het om de ex-vriendin van de agent en haar nieuwe vriend, zo meldt Omroep Gelderland.

Politie

Omdat de agent bij de politie Gelderland-Zuid werkte, is het onderzoek overgenomen door het korps Gelderland-Midden. De korpsleiding heeft laten weten het gebeurde ''heel triest'' te vinden.

Veel collega's zijn buitengewoon geschokt, aldus een woordvoerder. Op het hoofdbureau van politie in Nijmegen is voor zondagavond opvang geregeld voor de naaste collega's.

Hennepkwekerij

Omwonenden hadden de politie gebeld met de melding dat er iets bij het huis aan de hand was. Na de vondst van de drie lichamen is de politie een uitgebreid onderzoek gestart. Ruim twintig rechercheurs zijn op de zaak gezet.

Aan het begin van de avond heeft de politie laten weten dat bij dit onderzoek een hennepkwekerij is aangetroffen in de woning van de dode agent. Of de aanwezigheid van de kwekerij verband houdt met het drama wordt nog onderzocht.

Kekerdom is een dorp met 600 inwoners in de gemeente Ubbergen. Het huis ligt bij een populaire fietsroute.

Drie doden gevonden in Kekerdom

© ANP
© ANP
© ANP
© ANP
Schrikken van het nieuws uit Kekerdom vandaag .. © NU.nl/Janna v E
KEKERDOM/MILLINGEN In een woning aan de Weverstraat in Kekerdom zijn zondagochtend drie doden gevonden. Zij werden door een buurtbewoner aangetroffen, omdat die een kijkje ging nemen omdat de hond van de bewoner zich erg onrustig en vreemd gedroeg. De straten rondom de woning werden met lint afgezet en de politie heeft uitgebreid onderzoek gedaan. Ook een politiehelikopter heeft de omgeving vanuit de lucht geobserveerd. Een van de slachtoffers is een politieman van het korps Gelderland-Zuid. De agent is volgens een buurtbewoner de bewoner van het huis. De twee anderen zouden een man en een vrouw zijn uit Millingen aan de Rijn. De politie heeft de hele zondagmiddag onderzoek gedaan in de woning van de Millingenaren. In de woning van de Kekerdomse politieman is een hennepkwekerij aangetroffen. Het lijkt erop dat het gaat om een conflict in de relationele sfeer. De politie van Gelderland-Midden doet het onderzoek in de zaak omdat het korps waar de agent werkte dat niet mag doen. Nadere bijzonderheden zijn nog niet bekendgemaakt. Foto: Onderzoek op de plaats delict. © NU.nl/Erik Hell
KEKERDOM/MILLINGEN In een woning aan de Weverstraat in Kekerdom zijn zondagochtend drie doden gevonden. Zij werden door een buurtbewoner aangetroffen, omdat die een kijkje ging nemen omdat de hond van de bewoner zich erg onrustig en vreemd gedroeg. De straten rondom de woning werden met lint afgezet en de politie heeft uitgebreid onderzoek gedaan. Ook een politiehelikopter heeft de omgeving vanuit de lucht geobserveerd. Een van de slachtoffers is een politieman van het korps Gelderland-Zuid. De agent is volgens een buurtbewoner de bewoner van het huis. De twee anderen zouden een man en een vrouw zijn uit Millingen aan de Rijn. De politie heeft de hele zondagmiddag onderzoek gedaan in de woning van de Millingenaren. In de woning van de Kekerdomse politieman is een hennepkwekerij aangetroffen. Het lijkt erop dat het gaat om een conflict in de relationele sfeer. De politie van Gelderland-Midden doet het onderzoek in de zaak omdat het korps waar de agent werkte dat niet mag doen. Nadere bijzonderheden zijn nog niet bekendgemaakt. Foto: forensisch onderzoek bij de Kekerdomse woning. © NU.nl/Erik Hell
KEKERDOM/MILLINGEN In een woning aan de Weverstraat in Kekerdom zijn zondagochtend drie doden gevonden. Zij werden door een buurtbewoner aangetroffen, omdat die een kijkje ging nemen omdat de hond van de bewoner zich erg onrustig en vreemd gedroeg. De straten rondom de woning werden met lint afgezet en de politie heeft uitgebreid onderzoek gedaan. Ook een politiehelikopter heeft de omgeving vanuit de lucht geobserveerd. Een van de slachtoffers is een politieman van het korps Gelderland-Zuid. De agent is volgens een buurtbewoner de bewoner van het huis. De twee anderen zouden een man en een vrouw zijn uit Millingen aan de Rijn. De politie heeft de hele zondagmiddag onderzoek gedaan in de woning van de Millingenaren. In de woning van de Kekerdomse politieman is een hennepkwekerij aangetroffen. Het lijkt erop dat het gaat om een conflict in de relationele sfeer. De politie van Gelderland-Midden doet het onderzoek in de zaak omdat het korps waar de agent werkte dat niet mag doen. Nadere bijzonderheden zijn nog niet bekendgemaakt. Foto: uitgebreid politieonderzoek bij de Kekerdomse woning en op de achtergrond de politiehelicopter op de dijk. © NU.nl/Erik Hell