MAASTRICHT - Vrijwilligers hebben zondag in de Maas bij Maastricht de zoektocht hervat naar de sinds 19 jaar vermiste studente Tanja Groen. 

Een boot met aan boord een duiker en een ex-rechercheur zocht de Maas ter hoogte van cementfabriek ENCI af, op aanwijzing van een wichelroedeloper.

Na enkele uren hebben zij hun zoektocht weer afgebroken. Een van beide duikers was ziek, van de andere was de zuurstof op, zei een van de zoekers, de teleurgestelde ex-rechercheur Huub Beijers.

Vat

De duiker heeft de inhoud van een vorig week omhoog gehaald vat veiliggesteld, wat slib en smurrie, aldus Beijers. Binnenkort wil het team met zes duikers de zoektocht op aanwijzing van een wichelroedeloper voortzetten.

De politie heeft een eerder uit de Maas opgeviste fiets en een door de duikers omhoog gehaalde buis in beslag genomen voor verder onderzoek.

De destijds 18-jarige eerstejaarsstudente gezondheidswetenschappen verdween in de nacht van 31 augustus op 1 september 1993 toen ze na een feestje bij studentenvereniging Circumflex terug fietste naar Gronsveld, waar ze een kamer had.