DEN HAAG - Langs de kust bij Wassenaar zijn zaterdag twee vliegtuigjes met elkaar in botsing gekomen. Een daarvan, ingehuurd om reclame te maken voor het CDA, moest een noodlanding maken op het strand.

Het andere toestel kon op eigen kracht terugvliegen naar Rotterdam The Hague Airport. Niemand raakte gewond, meldde het Korps landelijke politiediensten (KLPD).

Op het moment dat de twee toestellen elkaar raakten, genoten veel mensen op het strand van het prachtige weer. Ook daar vielen geen gewonden. ''De piloot wist veilig te landen op een rustig gedeelte van het strand'', zei een woordvoerder.

Opnamen

Op de sleep achter het vliegtuig dat op het strand landde staat 'Samen kunnen we meer, stem CDA' , de verkiezingsleus van de Christen-Democraten.

Vanuit het andere vliegtuig werden toevallig net opnamen gemaakt van een derde vliegtuigje dat met een reclame-leus voor de SP langs de Zuid-Hollandse kust vloog.

Schade

Hoe groot de materiële schade aan de twee vliegtuigjes is, kon de woordvoerder niet zeggen. Het CDA-vliegtuigje heeft schade aan de linkervleugel en wordt in de loop van zaterdagavond weggehaald van het strand.

Het KLPD en de Onderzoeksraad Voor Veiligheid (OVV) hebben een onderzoek ingesteld.