UTRECHT - Opnieuw is in een woning in de Utrechtse wijk Kanaleneiland, die deze zomer werd getroffen door asbestvervuiling, asbest gevonden.

Het gaat om een hele kleine hoeveelheid die niet gevaarlijk is, zegt een woordvoerster van woningcorporatie Mitros zaterdag.

Bovendien gaat het om een ander soort asbest dan die eerder voor een grote evacuatie in de wijk zorgde. Deze week werd in een andere woning in dezelfde flat ook al een kleine hoeveelheid gevonden.

De onderzoekers, van TNO, stelden toen al dat een vergelijkbare besmetting op veel meer plekken in Nederland gevonden zou worden als er zo gedetailleerd naar zou worden gezocht.

Vakantie

De bewoners waren lange tijd op vakantie en daarom was hun huis nog niet onderzocht. Wel was de hele flat inmiddels vrijgegeven omdat omliggende woningen schoon waren verklaard en daardoor de kans op asbestbesmetting verwaarloosbaar is.

Mitros gaat nu wel de tweede woning nader onderzoeken en ook monsters nemen in het gedeelde portiek waar het appartement aan ligt. ''Om het zekere voor het onzekere te nemen'', aldus een informatiebulletin dat inmiddels naar alle bewoners van de flat is gegaan.