VOORTHUIZEN - De mobiele eenheid kamt donderdag een bosperceel in Voorthuizen uit op zoek naar sporen die te maken hebben met de woningoverval waarbij vorige maand een van de vermoedelijke daders om het leven kwam.

Daartoe is besloten na uitkomsten van het politieonderzoek. In een bos tussen de Zevenbergjesweg en de Apeldoornseweg hebben de daders vermoedelijk kleren achtergelaten.

Bij de zoekactie zijn een twintigtal ME'ers betrokken. De politie roept getuigen die al eerder iets gevonden hebben op om zich te melden.

Ook wil de recherche weten of kampeerders van een nabijgelegen camping mogelijk kledingstukken missen.

Dader

Bij de overval op 8 augustus in het Gelderse dorp raakten de bewoners gewond. Een paar honderd meter van de woning trof de politie een zwaargewonde man aan. Hij was vermoedelijk een van de daders en overleed later in een ziekenhuis. Wat zich precies heeft afgespeeld in de woning is nog onduidelijk.

De politie heeft inmiddels twee verdachten op het oog. Een 25-jarige man uit Beekbergen meldde zich na het incident op het bureau maar is intussen weer vrij. Een 33-jarige man uit Culemborg zit nog vast.