ROTTERDAM - Het 17-jarige Turkse meisje Sehriban Akpinar die 9 augustus dood in de bosjes in Rotterdam werd gevonden, is vermoedelijk slachtoffer geworden van een beroving.

De drie verdachte jongens, een van 15 en twee van 14 jaar, zouden een mobiele telefoon van haar hebben gestolen. Ze worden verdacht van moord of doodslag dan wel van diefstal met geweld die de dood van het meisje tot gevolg had. 

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dit woensdag gemeld. Sehriban is door meerdere messteken om het leven gekomen. De verdachten zaten op dezelfde school, schreef de directeur van de Lucia Petrus Mavo in Rotterdam vorige week in een brief aan de ouders van de leerlingen van de school. Een van de verdachten kende het meisje en de jongens kenden elkaar. 

Het levenloze lichaam van Sehriban werd in de vroege avond van 9 augustus gevonden. Het onderzoek leidde op 12 augustus tot de aanhouding van een 15-jarige Rotterdammer. Op 21 augustus werden vervolgens nog twee jongens uit Rotterdam aangehouden, beiden 14 jaar oud. 

Alle drie de jongens zitten nog vast. Het OM mag hen van de rechter nog zeker 30 dagen vasthouden.