DEN HAAG - Een deel van een kunstwerk dat in de nacht van zaterdag op zondag bij Paleis Noordeinde in Den Haag werd gestolen, is weer boven water.

Een jongeman die het had meegenomen, bracht het woensdag onbeschadigd terug bij de galerie die het object in beheer heeft. Het andere gestolen deel is nog steeds weg. Dat meldde Galerie Noordeinde. 

Het werk is van de Russische kunstenaar Volodia Popov en bestaat uit zeven panelen. Twee daarvan werden weggehaald. Dinsdag belde de jongeman dat hij het paneel zou komen terugbrengen. Hij had spijt van zijn baldadige actie na een avondje stappen en was geschrokken van alle publiciteit. Hij weet niet waar het nog ontbrekende stuk is. 

De expositie van Popov (1961) was eerder te zien in Sint-Petersburg, Tokio en Parijs. De kunstenaar maakt kleurrijke schilderijen van vrouwen. Het kunstwerk, gemaakt van gemengde materialen, stond buiten voor het paleis tijdens de Art & Fashiondagen. Wat ervan over is, bevindt zich nu in de galerie, maar is volgens galeriehoudster Madeleine Ekegardh waardeloos, zolang het niet compleet is.

Zij had al aangifte gedaan bij de politie en moet daarom nu de gegevens van de jongeman aan de politie geven. Zij hoopt dat de ander die een paneel heeft meegenomen ook besluit het terug te brengen.  ''Als het aan mij ligt, trek ik dan de aangifte in.'' 

De kunstenaar liet vanuit Parijs weten blij te zijn met deze jongste ontwikkeling.