UTRECHT - De politie Utrecht gaat woensdagavond op de Duitse televisie om tips vragen in de zaak van het meisje dat 35 jaar geleden dood werd gevonden op parkeerplaats De Heul in Maarsbergen.

Sindsdien staat zij bekend als ''het Heulmeisje''.

Volgens politiewoordvoerder Thomas Aling is besloten het Duitse, rechtstreeks uitgezonden opsporingsprogramma Aktenzeichen XY ungelöst te benaderen nadat Opsporing Verzocht eerder dit jaar een aantal tips opleverde.

Daaruit bleek dat het meisje mogelijk Duits was. Ze zou gewerkt hebben in de horeca in Scheveningen of Den Haag.

Lift

Er meldde zich onder anderen een man die haar een lift had gegeven tot bij Maarsbergen. Hij verklaarde dat ze Duits sprak. Een andere getuige dacht dat het Heulmeisje afkomstig was uit Essen.

Door het miljoenenpubliek op de Duitse zender ZDF aan te spreken, hoopt de Utrechtse politie eindelijk achter de identiteit van het meisje te komen en haar nabestaanden duidelijkheid te kunnen geven.

Kans

Ook is er nog steeds een kans dat haar moordenaar wordt gepakt. ''Als die Duits is, kan hij in Duitsland nog worden vervolgd. In Nederland is de zaak verjaard, maar daar niet", aldus Aling.

Het meisje heette vanaf 1986 Monique Jacobs. Haar schedel zou overeen komen met die van dit vermiste meisje. In 2006 bleek Monique Jacobs echter nog te leven. Ook is in 1994 al een keer een verdachte opgepakt. Die pleegde zelfmoord, waardoor het nooit tot een rechtszaak is gekomen.

De uitzending is woensdagavond om 20:15 uur op ZDF te zien.