EIJSDEN - De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdag een 28-jarige inwoner van Soest aangehouden op verdenking van mensensmokkel.

Dat gebeurde in de Zuid-Limburgse grensplaats Eijsden tijdens een MTV-controle (Mobiel Toezicht Veiligheid), maakte de marechaussee bekend.

De man uit Soest probeerde een 36-jarige Angolees illegaal het Schengengebied binnen te smokkelen. De Angolees reisde met een valse Portugese verblijfsvergunning.

De Soestenaar reed in een auto maar was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Hij bezat wel een aantal fantasierijbewijzen, aldus de marechaussee.

Boetes

Tijdens de actie werd een aantal mensen aangehouden die nog boetes hadden openstaan. Een 25-jarige Belg bleek nog 27 bekeuringen te moeten voldoen voor een totaalbedrag van 2584 euro. Omdat hij die niet kon betalen, moest hij zijn auto laten staan.

Bij een MTV-actie in een internationale trein werd bij Zevenaar een 25-jarige man uit Somalië aangehouden. Hij reisde met vervalste Italiaanse papieren. Na verhoor bleek de Somaliër een uitgeprocedeerde asielzoeker die in Noorwegen zou worden uitgezet.