ALPHEN A/D RIJN - De auto waarmee Tristan van der Vlis naar winkelcentrum de Ridderhof in Alphen aan den Rijn reed, is per ongeluk te koop gezet.

De auto staat te koop op de website van het ministerie van Financiën. De fout werd maandag ontdekt en de Mercedes werd daarop snel van de website gehaald.

Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag liet weten dat het voertuig alsnog wordt vernietigd. De auto stond tot maandagmiddag te koop op de website van de dienst Domeinen Roerende Zaken van het ministerie van Financiën.

''De auto is uit de verkoop teruggetrokken’’, aldus een woordvoerster van het ministerie. ''Er ligt nu een nieuwe beslissing van het Openbaar Ministerie om de auto vernietigen’’, voegde ze daaraan toe.

Volgens het OM in Den Haag is het nooit de bedoeling geweest dat de auto in de verkoop zou gaan. ''Al heel snel na de schietpartij is besloten om de auto te vernietigen. Daar is iets misgegaan.''

Bloedbad

Van der Vlis richtte vorig jaar april in het winkelcentrum een bloedbad aan. Hij reed naar de Ridderhof, parkeerde daar zijn Mercedes en leegde zijn wapens op het willekeurig winkelend publiek. Hij schoot zes mensen dood en pleegde vervolgens zelfmoord bij de kassa van een supermarkt.

In de bewuste auto liet Van der Vlis een briefje achter met daarin een aanwijzing dat in drie andere winkelcentra explosieven zouden liggen. De centra werden door de politie doorzocht, maar het bleek om een loze dreiging te gaan.

Afpakken

Het Openbaar Ministerie kan goederen in beslag nemen en die vervolgens van de eigenaar afpakken, bijvoorbeeld als hij of zij is veroordeeld. In sommige gevallen worden goederen vernietigd, in andere gevallen worden spullen verkocht.


Lees alles over de schietpartij in Alphen aan den Rijn