EINDHOVEN - Sloopbedrijf Heezen begint dinsdag met de sloop van de scheve toren die zaterdag is blijven staan toen een voormalig kantoor van Philips in Eindhoven werd opgeblazen.

De sloop gaat twee à drie dagen duren, aldus woordvoerder Stefan Edwards. Er komt een sloopkraan die de toren op de traditionele manier gaat afbreken, legde hij uit.

Er geldt nog steeds een noodverordening. Het gebied is afgezet en onbevoegden mogen niet in de buurt van het gebouw komen.

Directeur Thijs Heezen denkt dat de sloop woensdag is afgerond.

Heezen wilde maandagmiddag beginnen, maar dat wilde de gemeente niet vanwege de vrees voor geluidsoverlast in de buurt. Een sloopkraan gaat de toren op de traditionele manier afbreken, legde hij uit.

Er geldt nog steeds een noodverordening. Het gebied is afgezet en onbevoegden mogen niet in de buurt van het gebouw komen.

Springplan

Heezen zegt dat een deel van het oude kantoor zaterdag is blijven staan, omdat bij de bouw meer beton en dikker ijzer is gebruikt dan op de tekeningen stond.

Beweringen van een bouwkundige in het Eindhovens Dagblad dat het zogenoemde springplan niet klopte en er verkeerde berekeningen zijn gemaakt, zijn volgens het bedrijf voorbarig.

Bekijk beelden van afgelopen zaterdag: