AMSTERDAM - Oud-rechercheurs die sinds de jaren negentig bij de zoektocht naar de vermiste Tanja Groen waren betrokken, zijn kritisch over de manier waarop er wordt gezocht naar het lichaam van de studente.

Zij zijn bang dat sporen verloren gaan, nu sportduikers naar haar lichaam zoeken. De oudgedienden begrijpen niet waarom de politie geen initiatief neemt, meldt de Limburgse omroep L1 zondag.

De oud-rechercheurs uitten hun kritiek nadat zondag een pijp werd opgevist uit de Maas. Dat gebeurde door een groep sportduikers op aanwijzing van een paragnost.

In eerste instantie dachten de duikers dat zij een vat hadden gevonden, maar dat bleek later een pijp te zijn die aan beide kanten was afgesloten. Toen de pijp werd opgetakeld, viel de inhoud ervan in het water. Een tweede buis is in het water blijven liggen, omdat de perslucht van de duikers op was.

De pijp die is opgevist is in beslag genomen door de politie voor onderzoek. Eerder werd op aanwijzing van de paragnost op diezelfde plek al een fiets uit de Maas gevist die mogelijk van Groen is.

Vervolgstappen

Een woordvoerder van de politie zei zondag in een reactie dat de politie het onderzoek naar de fiets wil afwachten voordat zij zelf weer actief op zoek gaat naar de sinds 1993 vermiste studente. Mocht dat de fiets van Tanja Groen blijken, dan worden vervolgstappen genomen.

Tanja Groen verdween in de nacht van 31 augustus op 1 september toen ze vanuit Maastricht naar het nabijgelegen dorp Gronsveld fietste. Destijds was zij 18 jaar oud.