SCHIPHOL - De Koninklijke Marechaussee en de luchtvaartpolitie hebben het onderzoek afgerond naar het Vueling-toestel waarvan woensdag korte tijd de indruk bestond dat het was gekaapt.

De zeven bemanningsleden van de Spaanse luchtvaartmaatschappij die donderdag zijn gehoord als getuigen, zijn inmiddels weer terug naar Spanje. Dat liet een woordvoerder van de marechaussee vrijdag weten.

Het feitenonderzoek is doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie (OM) in Haarlem. De aanklagende instantie buigt zich verder over de zaak. Het is nog onduidelijk wat zich precies in de cockpit heeft afgespeeld.

Het OM liet vrijdagmiddag weten niet eerder dan volgende week zijn conclusies openbaar te maken.

Radiocontact

Het toestel uit Malaga verloor woensdagmiddag onderweg naar Schiphol radiocontact en volgde de opdrachten van de luchtverkeersleiding niet op. Daarop werd besloten het onder begeleiding van twee F-16's aan de grond te zetten.

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) zou over informatie beschikken dat in de cockpit op de achtergrond op enig moment Arabische muziek te horen was. Een woordvoerder van Vueling ontkende dat later.