AMSTERDAM - Burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht wordt momenteel permanent bewaakt naar aanleiding van ernstige bedreigingen.

Dat meldt RTV Utrecht vrijdagochtend.

Zowel op het stadhuis als bij zijn privéwoning krijgt de burgemeester bewaking. "Op woensdag zijn er bedreigingen geuit en die waren van dusdanige aard dat we zijn overgegaan op beveiliging", zegt een woordvoerder van de politie tegenover NU.nl. "Daarnaast heeft de politie een onderzoek ingesteld."

Over de aard van de bedreigingen kan de politie niks zeggen. Er zijn nog geen verdachten aangehouden.

Omstreden

Het is niet de eerste keer dat de burgemeester wordt bedreigd. In 2011 veloor iemand zijn zelfbeheersing toen zijn uitkering werd gestopt. De politie greep toen in en de zaak was gesust.

Aleid Wolfsen is in Utrecht niet onomstreden. Hij lag de afgelopen tijd regelmatig onder vuur van critici. In de Utrechtse gemeenteraad was onder meer kritiek op zijn aanpak van de kwestie rond het weggepeste homostel in de wijk Terwijde en de huisvesting van de Roma-familie Nicolich.

Ook kreeg Wolfsen kritiek toen hij kritische publicaties over zijn woonkostendeclaraties probeerde te verhinderen in een lokale krant. Ook het feit dat hij in eerste instantie op vakantie bleef terwijl in Kanaleneiland mensen hun huis uit moesten vanwege asbest, bracht hem geen lof.