KROMMENIE - Vier woningen aan de Heiligeweg in Krommenie zijn donderdagochtend bij een explosie zodanig beschadigd, dat ze onbewoonbaar zijn geraakt.

Dat liet de eigenaar, woningcorporatie Parteon, donderdagmiddag weten.

De bewoners zijn inmiddels geïnformeerd over het feit dat zij voorlopig niet naar huis kunnen terugkeren en hebben allen onderdak gevonden bij familie of vrienden.

De corporatie laat onderzoek doen naar de technische staat van de woningen om te kijken of de panden nog op te knappen zijn.

De vier woningen vormen samen een klein appartementencomplex. In een van de woningen had rond 09.00 uur een explosie plaats, die het complete pand verwoestte. De bewoner is zwaargewond overgebracht naar het brandwondencentrum in Beverwijk.

Instorting

Wat de ontploffing heeft veroorzaakt, wordt onderzocht. Vooralsnog gaat men uit van een gasexplosie. Omdat het lange tijd erg heet bleef in het pand en instorting dreigde, kon de technische recherche pas in de loop van de middag aan het onderzoek beginnen. Inmiddels is het pand gestut en worden buurtbewoners gehoord.

Ook drie aangrenzende eengezinswoningen raakten door de klap ernstig beschadigd. Technici onderzoeken of de bewoners de nacht in hun eigen bed kunnen doorbrengen of dat ook zij op zoek moeten naar vervangend onderdak.

Bekijk de beelden van de explosie:

Explosie in woning Krommenie