ROTTERDAM - De Milieudienst Rijnmond (DCMR) heeft negentien tanks van opslagbedrijf Odfjell in de Botlek goedgekeurd en vrijgegeven. Dat heeft het Noorse bedrijf woensdag bekendgemaakt.

Odfjell zegt de negentien tanks na een interne controle weer in gebruik te kunnen nemen. Het bedrijf werd eind juli vrijwel stilgelegd.

Dat gebeurde na een reeks van incidenten. Bijna twee weken geleden stond de teller op dertien. Op het terrein van Odfjell staan 283 tanks.

De DCMR heeft bij de negentien tanks onder meer gekeken of de inspecties en het onderhoud in het verleden goed zijn uitgevoerd. Ook zijn de koel- en bluswatervoorzieningen getest en in orde bevonden.

Aandeelhouders

Het Noorse bedrijf liet weten dat de aandeelhouders afgelopen week een verzoek van de directie hebben goedgekeurd voor een tussentijdse financiering. Daarmee kan het bedrijf een herstelplan opstellen voor de toekomst. Met de bonden is al afgesproken dat, wanneer de problemen het bedrijf nopen tot het ontslaan van personeel, daarvoor een sociaal plan wordt afgesloten.