ROTTERDAM - Twee mannen zijn woensdag veroordeeld voor hun aandeel in de rellen op 26 juli in het centrum in Rotterdam. 

Die ontstonden na de ontruiming van de Baja Beach Club. Een andere verdachte werd vrijgesproken. De zaak tegen een vierde man is aangehouden tot 20 september.

De politierechter in Rotterdam veroordeelde de twee mannen tot respectievelijk 4 maanden cel waarvan 2 maanden voorwaardelijk en 4 weken cel waarvan 2 weken voorwaardelijk.

De rellen ontstonden toen de Baja Beach Club na een vechtpartij ontruimd moest worden. Door zo'n 600 balende feestvierders moest de politie charges uitvoeren op het Stadhuisplein. Daarna verplaatste de massa zich naar de Lijnbaan en de Kruiskade.

Brillenzaak

Relschoppers veroorzaakten voor in totaal voor 80.000 euro schade door met grof geweld straatmeubilair, winkelruiten en een pinautomaat te vernielen en de inventaris van een luxe brillenzaak mee te graaien.

Begin augustus veroordeelde de politierechter ook al 3 mannen. In totaal hield justitie negen personen aan. Het Openbaar Ministerie zegt nog tientallen verdachten in beeld te hebben. De politie toonde foto’s van verdachten op tv, van wie zich enkele meldden nadat ze zichzelf hadden herkend.