DEN HAAG - Terreurorganisatie al-Qaeda heeft in Pakistan twee Somalische mannen gerekruteerd om in Den Haag een aanslag te plegen.

Dit heeft het Pakistaanse weekblad Friday Times gemeld. De twee Somalische studenten zouden in de Pakistaanse stad Karachi zijn benaderd door al-Qaeda.

De twee kregen een wapentraining en hebben de opdracht in Den Haag een aanslag te plegen naar voorbeeld van de massale schietpartij in Mumbai in 2008.

Volgens de Friday Times zouden de twee Somaliërs 'als christenen' naar Europa reizen. Een met een gestolen Spaans paspoort onder de naam David Azubuike, van de ander, Jonathan Boipelo, is de nationaliteit van het gestolen paspoort onbekend.

Oude informatie

Volgens de woordvoerder van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV), Erik Akerboom, gaat het om ''oude informatie die bekend was bij alle veiligheidsdiensten".

Die informatie is destijds gewikt en gewogen en gaf toen en nu ook geen aanleiding het dreigingsniveau aan te passen, aldus de zegsman.

Een woordvoerder van de Nederlandse ambassade in Pakistan zegt in de Friday Times nauw samen te werken met de Pakistaanse autoriteiten om dergelijke dreigingen te elimineren.