ROTTERDAM - Vier verdachten die betrokken zouden zijn geweest bij rellen in het centrum van Rotterdam in de nacht van 25 op 26 juli, moeten woensdag voor de snelrechter verschijnen.

Tijdens een eerdere snelrechtzitting zijn al drie personen veroordeeld tot gevangenisstraffen van 10 weken tot een half jaar. De rellen ontstonden toen de Baja Beach Club na een vechtpartij ontruimd moest worden.

Door zo'n 600 balende feestvierders moest de politie charges uitvoeren op het Stadhuisplein. Daarna verplaatste de massa zich naar de Lijnbaan en de Kruiskade. In totaal hield de politie negen verdachten aan. Het OM heeft nog tientallen verdachten in beeld.

Relschoppers veroorzaakten voor in totaal 80.000 euro schade door met grof geweld straatmeubilair, winkelruiten en een pinautomaat te vernielen en de inventaris van een luxe brillenzaak mee te graaien.

Beeldmateriaal

De jacht op relschoppers duurt voort. Dinsdag laat de politie beeldmateriaal zien in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Twee verdachten hebben zich vrijwillig gemeld nadat ze zichzelf op gepubliceerde foto’s herkenden.