AMSTERDAM - De Amsterdamse crimineel Ron de J. heeft zondagavond geprobeerd zijn door Tsjechische krakers bezette villa in Vinkeveen in te nemen.

Met familieleden en vrienden drong hij 's avonds het kapitale pand aan de Baambrugse Zuwe binnen door het glas van de schuifpui in te slaan, schrijft De Telegraaf dinsdag.

Buren zouden daarop de politie hebben gebeld, waarop agenten 'Rooie Ron' en zijn kompanen naar buiten hebben gewerkt. De Tsjechische krakers hebben volgens de politie woonrechten opgebouwd en daarom moet eerst worden geprocedeerd om hen uit te zetten.

De Tsjechen zouden niet enkel wonen in het pand. Volgens de krant hebben ze er ook een massagesalon gevestigd. "Die gasten hebben voor tonnen schade aangericht", stelt de crimineel in de krant. "Maar ik ben net de Terminator: I'll be back."

De Telegraaf was zelf bij de inval. Op een foto is De J. te zien terwijl hij in het pand met krakers overlegt.

De inmiddels zwaar verwaarloosde villa werd ooit bewoond door De J. en zijn familie. De crimineel was tijdens de IRT-affaire in de jaren negentig bevriend met criminele kopstukken als Jan Femer, Stanley Hillis en Mink Kok. Hij zou miljoenen hebben vergaard met drugshandel.