INNSBRUCK - Het onderzoek naar het lawineongeluk waardoor Prins Friso een half jaar geleden werd bedolven in het Oostenrijkse Lech, is afgerond.

Dat melden Oostenrijkse media.

Het onderzoek van het plaatselijk Openbaar Ministerie in Feldkirch is naar de hoofdstad van de deelstaat Tirol, Innsbruck, doorgestuurd voor verdere beoordeling. Over de inhoud is nog niets bekend.

Seponeren

Het kan gaan om een aanbeveling tot seponeren of om een aanbeveling om iemand in staat van beschuldiging te stellen. Een van de mogelijke verdachten is Florian Moosbrugger, de Oostenrijkse vriend die Friso op zijn skitocht begeleidde.

De toetsing in Innsbruck kan volgens een justitiewoordvoerder enkele weken in beslag nemen. Het behoort tot de mogelijkheden dat het dossier voor de uiteindelijke beslissing uit Innsbruck wordt doorgestuurd naar de landelijke hoofdstad Wenen.

RVD

De Rijksvoorlichtingsdienst liet weten geen uitspraken te doen naar aanleiding van het onderzoek. ''Het betreft een onafhankelijk onderzoek. Het is bekend dat dat plaatsvindt. Op enig moment zullen wij waarschijnlijk wel kennisnemen van de inhoud.''

Prins Friso ligt een half jaar in coma. De prins kwam op 17 februari onder een lawine terecht in het skigebied van Lech. Door dat ongeluk liep Friso een ernstige hersenbeschadiging op en raakte hij in coma.

Prins Willem Alexander

Kroonprins Willem-Alexander was afgelopen weekend in de omgeving van Lech, onder meer om te wandelen. Burgemeester Ludwig Muxel heeft dat bevestigd, meldt de Oostenrijkse zender ORF. Willem-Alexanders familie was er niet bij.

Of zijn aanwezigheid in Oostenrijk verband hield met het onderzoek is onduidelijk. "Het was een privébezoek", zei Muxel.

Al het nieuws rond Prins Friso in ons dossier.