DEN HAAG - De politie heeft zondag twee mannen van 34 en 35 aangehouden, omdat zij ervan worden verdacht een medewerker van de ANWB te hebben mishandeld. Dat meldde de politie.

De Wegenwacht ging iets voor 3.00 uur in de nacht van zaterdag op zondag naar de Gerrit van der Veenlaan, omdat daar een auto met pech stond.

Volgens de ANWB had een vriend van de automobilist gebeld, aangezien hij een lidmaatschap had en de man met pech niet.

De ANWB'er vertrouwde het echter niet en vroeg eenmaal ter plaatse aan de man met pech zich te legitimeren. Die weigerde dat, waarna de toegesnelde medewerker besloot om weer in zijn auto te stappen om te vertrekken. Het duo sleurde de man echter weer uit de auto, waarbij zijn arm uit de kom schoot.

Aanstellen

Ze sommeerden de man om zich niet aan te stellen en de auto te maken. Inmiddels gealarmeerde agenten maakten een einde aan het voorval. Ze hielden het duo aan, terwijl de ANWB'er naar het ziekenhuis werd vervoerd. De twee mannen zitten nog vast.

De medewerker van de Wegenwacht is thuis aan het herstellen. Hij zal de komende tijd niet kunnen werken. De ANWB zorgt ervoor dat hij zo goed mogelijk wordt opgevangen.