DORST - Het Brabantse dorp Dorst (gemeente Oosterhout) heeft naar alle waarschijnlijkheid te maken met een pyromaan.

In het dorp gingen in de nacht van zaterdag op zondag drie auto's en een stapel hout in vlammen op.

De politie gaat uit van brandstichting. Alle branden waren binnen enkele honderden meters van elkaar.

Vorig weekeinde, in de nacht van zondag op maandag, waren er ook al twee brandjes. Dezelfde houtopslag stond toen in brand, net als een schuurtje. De politie, die onderzoekt of er een verband is tussen de branden, vermoedt dat dezelfde dader actief is, al wordt kopieergedrag ook niet uitgesloten.

Brief

De komende tijd zal de politie extra surveilleren in het gebied. Ook heeft de politie zondag, in samenwerking met de gemeente, een brief naar alle bewoners gestuurd waarin die worden opgeroepen extra alert te zijn en verdachte zaken direct te melden.

De inwoners krijgen verder het advies om geen brandbare spullen op de openbare weg of op de oprit achter te laten en de auto in het gezichtsveld of liever achter een gesloten hek of in een garage te parkeren.

Auto

In de nacht van zaterdag op zondag werd eerst rond 2.15 uur de houtopslag aan de Vliert aangestoken. Ruim 2 uur later stond een auto aan de Vijftig Bunderweg in lichterlaaie.

Terwijl de brandweer die bluste, ging enkele honderden meters verderop een tweede auto in vlammen op. De politie, die met negen man aanwezig was, zette direct de omgeving van deze doodlopende weg af.

Maar de verdachte werd niet aangetroffen. Iets voor zessen sloeg de vermeende brandstichter opnieuw toe: in de vlakbij gelegen Sparrenlaan vloog een derde auto in brand. De recherche onderzoekt de uitgebrande auto's op sporen.