AMSTERDAM - Het VU medisch centrum heeft meerdere patiënten niet geïnformeerd over wat de problemen bij het ziekenhuis voor gevolgen voor ze heeft.

Dat heeft directeur van Cliëntenbelang Amsterdam Ad Warnaar zaterdag gezegd in RTL Nieuws. "Ik heb van zeker zeven patiënten gehoord dat ze de afgelopen dagen niet zijn geïnformeerd."

In het ziekenhuis is al tijden sprake van strubbelingen tussen medisch specialisten. Longchirurg Rick Paul zit nu ziek thuis en longarts en hoogleraar longziekten Piet Postmus wordt ontslagen.

Dinsdag werd bekend dat de IGZ het VUmc onder verscherpt toezicht heeft gesteld vanwege het conflict. Daarop besloot het ziekenhuis tijdelijk geen longoperaties meer uit te voeren.

Goed informeren

Een patiënt van Postmus en Paul gaf zaterdag in RTL Nieuws aan te willen weten waar ze aan toe is. De vrouw heeft longkanker, met uitzaaiingen in haar hersenen.

"Mijn advies aan het ziekenhuis is: zorg dat je je patiënten goed gaat informeren. Ik hoef niet alle ins en outs te weten over het conflict, maar ik wil weten waar ik aan toe ben met mijn behandeling."

Warnaar vindt dat het ziekenhuis de patiënten snel op de hoogte moet stellen. "Het zijn kwetsbare patiënten, die middenin het behandelproces zitten. Voor hen is één ding belangrijk: duidelijkheid."