OSS - In een bedrijfspand in de Rijnstraat in Oss is donderdag aan het begin van de avond een pakketje met een mogelijk explosieve stof gevonden.

Het zat in een lading autobanden afkomstig van het Britse leger. Het betreffende bandenbedrijf werd uit voorzorg gedurende enkele uren ontruimd.

Dat maakte de politie bekend. Volgens de politiewoordvoerder heeft het er alle schijn van dat inderdaad sprake is van een explosief, maar er is nog verder onderzoek nodig. Of het geknutsel van de medewerker ervoor heeft gezorgd dat het materiaal onklaar is gemaakt, wil de zegsman niet bevestigen.

"Wij gaan ervan uit dat een explosief pas onschadelijk is gemaakt als een explosievenexpert er naar heeft gekeken."

De EOD neemt de explosieve stof mee en zorgt ervoor dat het voor verder onderzoek bij het Nederlands Forensisch Instituut terechtkomt. Die gaat de stof verder onderzoeken. Zodra de EOD de stof heeft meegenomen, worden het bedrijf en het afgezette gebied vrijgegeven.

Banden

Het bedrijf had donderdag een partij banden binnengekregen. Medewerkers ontdekten daarin een pakketje dat mogelijk explosief materiaal bevatte en waarschuwden de politie. Die liet meteen het bedrijf ontruimen en zette de omgeving af.

Het bedrijf is gevestigd op industrieterrein Elzenburg in Oss. Het is gespecialiseerd in de in- en verkoop van vliegtuigbanden en banden van militaire voertuigen.