AMSTERDAM - De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) heeft achthonderd schademeldingen ontvangen na de aardbeving in de provincie Groningen van een week geleden.

Dat is een recordaantal, meldt een woordvoerder van de NAM. Het vorige record stond op 414, na een beving in Middelstum in 2006.

De gemelde schade bestond grotendeels uit scheuren in muren en plafonds en loszittend pleisterwerk. Zowel de kracht van de beving, 4,3 op de schaal van Richter, als de aandacht in de media ervoor is een oorzaak van het grote aantal meldingen, denkt de woordvoerder.

Loppersum

De NAM verwacht overigens dat het aantal meldingen nog iets oploopt. Mensen die op vakantie waren hebben mogelijk hun schade nog niet gemeld.

Het epicentrum van de beving van vorige week lag in Loppersum. Burgemeester van Loppersum Albert Rodenboog (CDA) liet vorige week weten dat hij de schadevergoedingen onvoldoende vindt en dat woningen grondiger onderzocht dienen te worden na schademelding. De NAM zegt in gesprek te zijn met de gemeente en de provincie om tot een oplossing te komen.