RIJSWIJK - Darter Jelle Klaasen erkent dat hij fout zat met het versturen van naaktfoto’s naar een 15-jarig meisje. In een verklaring in de Dartskrant biedt hij hiervoor zijn excuses aan.

De professionele darter uit het Brabantse Alphen zegt dat hij dinsdag door de politie is verhoord over de kwestie.

''Ik kende dit meisje inderdaad al een tijd, en zij heeft zelf ook maanden contact met mij gezocht. Ik ben zo stom geweest om hier op in te gaan en dat had ik niet moeten doen. Ik schaam mij diep en baal er enorm van dat ik zo stom ben geweest." Klaasen verklaart zich te zullen neerleggen bij een eventuele vervolging en straf.

Volgens Omroep Brabant had hij drie naaktfoto’s van zichzelf aan een 15-jarig meisje met een verstandelijke beperking gestuurd. Ook vroeg de pijltjesgooier om naaktfoto’s van haar via mail en Twitter.

Niet bewust

''Ik heb wel eens gehoord dat deze meid wat problemen had, maar ben me er niet bewust van geweest dat ze in een instelling verbleef en dat de psychische problemen zo groot waren’’, reageert hij. Naar zijn zeggen heeft hij de familie van het meisje ook laten weten dat hij een fout heeft maakt.

Klaasen behoort tot de top van de Nederlandse darters. Een aantal jaren geleden won hij in Engeland de finale van het gerenommeerde Lakesidetoernooi.