AMSTERDAM - Darter Jelle Klaasen is dinsdag door de zedenpolitie gehoord omdat hij zeker drie naaktfoto's naar een 15-jarig meisje met een verstandelijke beperking heeft gestuurd.

Dat meldt Omroep Brabant.

Het meisje dat in een instelling zit is een bekende van de darter. Ze heeft psychische problemen. Toen een leerkracht vond dat ze wat stiller was en vroeg wat er scheelde wees het meisje hem de foto's. 

De familie van het meisje heeft inmiddels een aanklacht ingediend. De politie bevestigt dat de darter dinsdagmiddag is verhoord. Over de inhoud van dit gesprek en over de aanklacht wil de politie echter niks kwijt.

Twitter

Het contact tussen Klaasen en het meisje verliep via mail en Twitter. 'Laat maar wat lekkers zien', berichtte de darter haar. 'Maak maar een foto van je bikinibroekje en dat hij lekker strak zit bij je …' en 'Aan niemand foto's laten zien he? x'

Klaasen heeft de moeder van het meisje eerder deze maand per mail gevraagd de aanklacht in te trekken. De darter is niet bereikbaar voor commentaar en zijn website is uit de lucht.

Klaasen won in 2006 de wereldtitel op het Lakeside-dartstoernooi in Frimley Green door titelverdediger Raymond van Barneveld te verslaan. Hij behoort sindsdien tot de top van de Nederlandse darters.