Verkeersdrukte naar de kust door mooi weer

RIJSWIJK - Wie met de auto naar het strand gaat, kan zaterdagochtend vroeg al rekenen op langzaam rijden en stilstaan. Rond 9.00 uur ontstonden de eerste files, die nog relatief kort zijn.

Druk is het al op de lokale wegen naar bijvoorbeeld Hoek van Holland, Kijkduin en Noordwijk. De ANWB verwacht dat de drukte tussen 10.00 en 11.00 uur echt losbarst.

Knelpunten zijn rond Bloemendaal/Zandvoort, Noordwijk, Scheveningen, Hoek van Holland en de Zeeuwse stranden. Automobilisten krijgen het advies genoeg drinken in de auto mee te nemen, voor het geval ze in de file terecht komen.

NS

De NS rijdt met langere treinen richting Hoek van Holland en Zandvoort.

Door een aantal muziekevenementen kan het ook op andere plaatsen op de weg flink druk worden. Festivals zijn er onder meer in Biddinghuizen (Lowlands), Bussloo (Xnoizz Flevofestival), bij de Beekse Bergen (Decibel) en Almere (Strandfestival Zand).

Hittegolf

Een hittegolf is nog mogelijk, meldt Weeronline zaterdag. Daarvoor moet het vijf dagen op rij warmer dan 25 graden zijn, waarvan drie dagen boven de 30.

Vrijdag werd de 25 graden in De Bilt overschreden. Met in het weekend temperaturen van (ruim) boven de 30 graden en goede voorspellingen voor maandag en dinsdag is er een kleine kans op een landelijke hittegolf. Voorlopig lijkt de temperatuur op maandag niet boven de 30 graden uit te komen in de Bilt waardoor de hittegolf slechts lokaal kan worden gehaald in het zuiden van het land.

Maandag wordt het iets minder warm dan zondag, maar in het zuidoosten van het land kan het nog 31 graden worden. Ook een dag later zijn tropische temperaturen lokaal nog mogelijk, maar vooral in het zuiden is ook kans op een bui. Vanaf woensdag daalt de maximumtemperatuur geleidelijk richting 20 tot 22 graden en neemt de buienkans toe.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie