Kwakoe festival gaat toch door

AMSTERDAM - Het conflict over het Zomerfestival (de opvolger van het bekende Kwakoe festival) in Amsterdam-Zuidoost is opgelost. Kwakoe gaat komend weekeinde toch door.

Het kort geding dat vrijdagmiddag zou dienen, is van de baan. Dit heeft de rechtbank in Amsterdam vrijdag gezegd.

Het kort geding tussen de organisatie van het evenement en de tentenverhuurder zou aanvankelijk dinsdag al dienen, maar werd op het allerlaatste moment uitgesteld, zodat de twee partijen nog een keer met elkaar om de tafel konden.

Vijrdag zou de zaak alsnog voor de rechter komen, maar de partijen hebben dus toch samen een oplossing gevonden. Advocaat Machteld Roethof van de organisatie zegt dat het conflict de wereld uit is. ''De partijen zijn eruit. De tenten blijven staan'', vertelt Roethof.

Inzicht

De tentenverhuurder krijgt in ruil voor de toezegging de tenten niet weg te halen inzicht in de boeken van de organisatie. Er zijn volgens Roethof geen aanvullende betalingsafspraken gemaakt.

Vrijdagochtend zei ze nog dat er geen zicht was op een oplossing.

Tenten weghalen

Vanwege een financieel conflict wilde de tentenverhuurder de tenten van het festivalterrein weghalen. De organisatie spande een kort geding aan om dit te voorkomen.

Het multiculturele festival zou vijf weekenden achter elkaar plaatsvinden en komend weekend eindigen. Kwakoe ging de afgelopen jaren vaker gepaard met gedoe over geld. Vorig jaar ging het evenement zelfs helemaal niet door.

Lees meer over:
Tip de redactie