Geen vervolging busongeluk introweek Utrecht

AMSTERDAM - Niemand wordt vervolgd voor een busongeluk tijdens introductiedagen voor studenten in Utrecht in augustus vorig jaar. 

Hoewel alle partijen onvoorzichtig of onzorgvuldig hebben gehandeld, heeft niemand dusdanige steken laten vallen dat een strafrechtelijke vervolging op zijn plaats is, meldt het Openbaar Ministerie in Utrecht woensdag.

Het ongeluk vond plaats tijdens de zogenoemde Utrecht Introductie Tijd, de UIT-dagen. Een Engelse open dubbeldekker, die was ingehuurd door studentenhockeyvereniging Rinoceros, nam deel aan een straatparade.

Direct na de parade raakten drie meisjes, die nu 21 en 22 jaar zijn, die in de bus stonden het spoorwegviaduct op de Venuslaan. Een van de meisjes raakte zwaargewond en kampt volgens het OM nog altijd met de gevolgen.

Opeenstapeling

Volgens het OM kan het busverhuurbedrijf worden verweten dat het de chauffeur onvoldoende heeft geïnstrueerd en de bus heeft laten rijden buiten de parade. De chauffeur heeft daarnaast onzorgvuldig gehandeld door niet te controleren of de situatie veilig was toen hij onder het viaduct door reed.

Rinoceros kan verder worden verweten dat zij onvoldoende veiligheidsmaatregelen hebben getroffen en niet genoeg toezicht hebben gehouden. De meisjes hadden voorts gewoon op de stoelen moeten zitten. "Deze opeenstapeling heeft ertoe geleid dat het ongeval heeft plaatsgevonden", stelt het OM.

Lees meer over:
Tip de redactie