Geen onderzoek politie Noordwijk

AMSTERDAM - Burgemeester van Noordwijk Jan Pieter Lokker (CDA) ziet geen enkele aanleiding om het politieoptreden van zaterdag na een brommerongeluk in zijn gemeente te onderzoeken.

Dat heeft de gemeente woensdag bekendgemaakt. Bij het ongeluk kwam het tot een confrontatie tussen omstanders en agenten.

Volgens de burgemeester zijn de feiten helder en heeft de politie juist gehandeld. Ook is er geen verband tussen het incident en het nieuwe sluitingsregime in het uitgaansgebied in Noordwijk, denkt Lokker.

Bromfietser

Een 16-jarige bromfietser reed zaterdagnacht rond 02.00 uur tegen een voetganger en raakte daarbij ten val. Omstanders trokken aan de jongen en verhinderden ambulancepersoneel bij hem te komen. Toen het publiek geen gehoor gaf aan oproepen via de megafoon van de politie, werd een linie ingezet om het gebied vrij te maken voor hulpverleners.

Na vertrek van de ambulance bleef volgens de politie een groep omstanders staan en ontstonden vechtpartijen. Ook werd met flessen naar agenten gegooid, waarop zij in actie kwamen met wapenstokken en politiehonden. Een persoon werd gearresteerd.

Het politieoptreden stuitte op kritiek van VVD-gemeenteraadslid Dennis Salman. Volgens hem was de manier waarop de politie zich zaterdagavond opstelde mede de oorzaak van de agressie die ontstond, zei Salman eerder tegen Omroep West.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie